Jaki prezent na parapetówkę?

Dyskusje ogólne na wszelkie tematy z Kaszubami i Pomorzem. Język kaszubski, historia Kaszub, obyczaje, haft kaszubski, kuchnia itp.

Jaki prezent na parapetówkę?

napisał ilon » Wt maja 31, 2016 7:28 am

Idę w przyszłym tygodniu na parapetówkę do znajomych, nie określili się co chcą (chcą niespodzianki) i tak zastanawiam się co kupić. Z jakich prezentów byliście zadowoleni? jak na razie kupiłam wycieraczkę z sercem w castoramie Co dokupić?
ilon

Re: Jaki prezent na parapetówkę?

napisał kaszub10 » Cz cze 09, 2016 9:31 am

jak to jaki ?
flaszka wódki i browary !
nie no żartuje mozesz kupic jakieś naczynia lub pościel :)
kaszub10

napisał roxawoj » Wt cze 14, 2016 5:52 am

Ja byłabym bardzo zadowolona z kryształowego dzbanka czy jak to się na zywa na whiskey. Wygląda to piękne i zawsze się przyda. :D
roxawoj

napisał debowiec » Śr cze 29, 2016 3:00 pm

Najlepiej wino, albo jakiś inny trunek. To zawsze się przyda. :)
debowiec

napisał bunia » N lip 03, 2016 4:02 pm

dużo osób twierdzi, ze dobrym prezentem na parapetówkę są prezenty dekoracyjne, ale ja nie do końca zgadzam sie z taką opinią. każdy z nas ma inny gust i to co nam sie podoba niekoniecznie musi podobac się właścicielowi mieszkania. szczerze mówiąc ja wolałabym urzadzić sobie mieszkanie po swojemu. moim zdaniem dobrze sprawdzają się rózne sprzety do domu, np. ekspres do kawy, albo coś do kuchni. dużo zalezy od tego, jaka kwotę chcemy na taki rpezent przeznaczyć. zawsze też można złożyć się w kilka osób i kupić coś co naprawdę się przyda w nowym mieszkaniu. nie jestem zwolenniczką kupowania bibelotów, które raczej są zbędne i rzadko pasują do danego wnetrza...
bunia

napisał Mimelka » Cz lip 14, 2016 9:40 pm

Wiesz co ja dałam ksiązkę w matrasie kupioną i kwiatka w doniczce. Moja koleżanka miala już dużo w mieszkaniu zrobione bo to była pozna parapetówka i zachciało jej się ksiazki :D
Mimelka

napisał vika » Pt gru 16, 2016 8:39 am

Będąc niedawno na parapetówce u znajomych kupiłam im taki komplet pościeli:

Tego typu prezent przyda się w każdym domu.
vika

napisał Mimelka » Wt sty 10, 2017 7:47 pm

Moi znajomi teraz dopiero co teraz zaczęli odprawiać parapetówki. Dla mojej siostry cała rodziną chcemy się złożyć na klimatyzację, , siostra mieszka na poddaszu, w mega nasłonecznionym mieszkaniu. Czujemy, że w lato będzie sajgon cieplny dlatego taki prezent :)
Mimelka

napisał Wemenka » Wt maja 15, 2018 11:22 am

Ja to już nawet gdzieś kiedyś pisałam, że czasami nie warto kupować czegoś stricte związanego z parapetówką, często młodzi ludzie dekorują swoje wnętrza zgodnie z swoimi wizualizacjami i możemy po prostu w nie nie trafić. ja to odsyłam do sklepu z gadżetami https://www.prezencior.pl/78-dla-kogo tam zawsze znajdzie się coś ciekawego :P
Wemenka

napisał roxawoj » Śr lip 03, 2019 8:27 am

Cukier aby było im słodko w życiu :)
roxawoj